Zonnepanelen en BTW

Als u investeert in een Compact Solar systeem, kunt u de BTW die u hierover betaald terug krijgen van de Belastingdienst. Zij hebben dit proces nu nog gemakkelijker gemaakt.

Zonnepanelen en BTW

Hoe werkt het?

Als u zonnepanelen hebt en stroom levert aan uw energieleverancier, bent u ondernemer voor de BTW. In het verleden moest u zich aanmelden als ondernemer bij de belastingdienst om de BTW op uw zonnepanelen terug te krijgen. Na het aanmelden volgden dan nog een aantal stappen om niet elk kwartaal BTW aangifte te hoeven blijven doen.

Gelukkig heeft de Belastingdienst dit proces nu aanzienlijk gemakkelijker gemaakt. Door het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’ in te vullen en op te sturen naar de Belastingdienst laat u hen weten dat u zonnepanelen ondernemer bent. De Belastingdienst vraagt u vervolgens om BTW aangifte te doen over de periode waarin u uw Compact Solar systeem heeft aangeschaft. Nadat u uw aangifte heeft ingevuld ontvangt u de BTW, minus een door de belastingdienst vastgesteld forfait, terug. Verder hoeft u niets meer te doen.

Als service ontvangt u van ons bij uw factuur het formulier ‘Opgaaf Zonnepaneelhouders’.  En als u vragen heeft over het terugvragen van de BTW kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

Wilt u ook profiteren van BTW voordeel op Compact Solar? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen