Wat is het verschil tussen het Parva en het Magna systeem?

Compact Solar biedt op dit moment 2 verschillende systemen aan: het Parva systeem en het Magna systeem. Beide systemen zijn door ons zelf ontwikkeld. Hoe weet u welk systeem het best bij u past?

De afmetingen

Het belangrijkste verschil tussen het Parva en het Magna systeem, is dat de modules waarmee een Parva systeem is opgebouwd veel kleiner zijn. De Parva modules hebben een afmeting van 55 bij 55 centimeter. De Magna modules hebben een afmeting van 110 bij 110 centimeter. De Magna modules zijn qua oppervlak dus 4 keer zo groot. Het vermogen van één Magna module, is dan ook 4 keer zo groot als dat van een Parva module: 120 Wattpiek tegenover 30 Wattpiek.

De kleinere afmetingen van het Parva systeem hebben een aantal voordelen. Het systeem is door de geringe afmetingen, erg flexibel in te passen op elk plat dak. Stel u heeft een aanbouw met daarop een schoorsteentje en een ventilatie pijpje. Als u zonnepanelen op uw aanbouw wil, dan moet er met deze obstakels rekening gehouden worden. Voor standaard zonnepanelen blijft er, omdat ze zo groot zijn, bijna geen ruimte over. De kleine modules van het Parva systeem, kunnen gemakkelijk om de obstakels heen gelegd worden, zodat u weinig ruimte verliest en uw dak efficiënt kunt vol leggen met zonnepanelen.

Lenteactie: Parva modules nu voor € 49,- per stuk!

De belangrijkste verschillen op een rij:

Parva - Lente actie!

49per module
  • Kleine zonnepanelen
  • Geschikt voor kleine platte daken vanaf 4 M²
  • Opbrengst 25 – 30 kWh per jaar
  • Niet zichtbaar vanaf de grond
  • Inclusief micro-omvormers, kabels en montagesysteem

Magna

225per module
  • Middelgrote zonnepanelen
  • Geschikt voor platte daken vanaf 10 M²
  • Opbrengst 100 – 120 kWh per jaar
  • Hoogste rendement
  • Inclusief micro-omvermers, kabels en montagesysteem

Onzichtbaar of een beetje zichtbaar?

Een ander groot voordeel van het Parva systeem is dat het systeem niet zichtbaar is vanaf de grond. De modules zijn, wanneer geplaatst op het dak, slechts 16 centimeter hoog. Zelfs op een laag plat dak zoals bij een garage of carport zijn de modules gemakkelijk onzichtbaar te plaatsen achter de dakrand. Als u niet wilt dat zonnepanelen invloed hebben op het aanzicht van uw woning, dan is dit de ideale oplossing. Een Magna module is dus 4 keer zo groot als een Parva module. Dit is nog steeds ongeveer 60% kleiner dan een standaard zonnepaneel.  Ook de Magna is dus flexibeler in te passen en mooier weg te werken dan andere zonnepanelen.

Uiteraard hebben beide producten ook veel overeenkomsten. De premium kwaliteit en service, 12 jaar garantie en transparante prijzen mag u van al onze systemen verwachten.

Bent u geïnteresseerd in het Parva of Magna systeem? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen