Wat heeft u nodig om zonne-energie op te wekken?

Om uw eigen zonne-energie op te kunnen wekken, heeft u aan alleen zonnepanelen niet genoeg. Om de zonnepanelen goed te installeren en te laten werken, zijn er verschillende onderdelen en werkzaamheden nodig.

Omvormer

Naast de zonnepanelen zelf is de omvormer een belangrijk onderdeel van uw zonnepanelensysteem. Zonnepanelen wekken gelijkstroom op. Uw huishoudelijke apparatuur werkt op wisselstroom. Ook op het elektriciteitsnet wordt gebruikt gemaakt van wisselstroom. U wil de stroom die uw zonnepanelen opwekt gebruiken in uw woning of terugleveren aan het net. Daarom moet de gelijkstroom die door uw zonnepanelen wordt geproduceerd, omgezet worden in wisselstroom. Dit wordt gedaan door de omvormer.

Montagesysteem

Om de zonnepanelen op uw dak te bevestigen, is een montagesysteem nodig. Montagesystemen zijn er in alle soorten en maten en voor allerlei soorten daken. Op schuine daken wordt het systeem doorgaans bevestigd met bouten. Op platte daken wordt er vaak gebruik gemaakt van aluminium rekken. Deze rekken worden verzwaard met stoeptegels of stenen om te zorgen dat uw panelen niet van het dak waaien bij een zware storm.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van uw zonnepanelen systeem. Daarnaast zijn er uiteraard kabels en een aantal elektrotechnische componenten nodig om alles met elkaar te verbinden. Ook moet het systeem op uw dak gemonteerd en op uw elektra aansluiting aangesloten worden.

Compact Solar

Vaak is het voor u als consument lastig te bepalen waar u voor betaald en of u de kwaliteit en service krijgt die u verdient. Bij Compact Solar bieden wij u een totaalsysteem aan waarbij alle onderdelen inclusief zijn. Zo weet u direct waar u aan toe bent. We hebben onze producten zelf ontwikkeld en daarbij de beste onderdelen en materialen gebruikt. We werken alleen met betrouwbare en erkende installateurs. Op deze manier kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor het hele product. Als er dus onverwachts iets toch niet helemaal naar uw zin is, kunt u bij ons terecht en lossen wij het op!

Wilt u weten wat Compact Solar voor u kan betekenen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen