Wat doen zonnepanelen met de waarde van uw woning?

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de invloed van zonnepanelen op de waarde van woningen. De USP Energie Monitor stelt op basis van een marktonderzoek dat 35% van de mensen bij een verhuizing de voorkeur geeft aan een woning met zonnepanelen. Slechts 4% geeft aan te kiezen voor een woning zonder zonne-energie. 49% heeft geen voorkeur en 12% weet het niet of heeft geen mening.

In hetzelfde onderzoek is een groep mensen gevraagd om de prijs van dezelfde woning mét en zonder zonnepanelen te schatten. Gemiddeld werd de woning met zonnepanelen € 5.467,- duurder geschat.

Waarde van zonnepanelen bij woningverkoop

Voor het onderzoek ‘De waarde van zonnepanelen bij woningverkoop’ uit 2016 zijn de data van 23.943 woningverkopen onderzocht. In het onderzoek zijn in de periode 2012 tot 2015 de verkoopprijzen van 2.351 woningen met zonnepanelen vergeleken met de verkoopprijzen van 21.592 woningen zonder zonnepanelen. De uitkomsten laten zien dat een woning met zonnepanelen gemiddeld 2,56% duurder verkocht wordt dan een vergelijkbare woning zonder zonnepanelen. Gemiddeld werd er € 7.456,- meer betaald voor een woning met een zonnepanelen installatie. Het gemiddelde vermogen van de zonnepanelen installatie was 3888 Wattpiek. De kosten voor de aanleg van zo’n installatie bedragen volgens het onderzoek € 6.998,-.

Alles wijst er dus op dat u de investering in uw zonnepanelen niet kwijt bent als u gaat verhuizen. Integendeel zelfs. Het maakt hierbij niet uit in welke regio u woont of wat voor type woning u heeft.

Compact Solar heeft als bijkomend voordeel nog eens dat onze systemen gemakkelijk mee verhuisd kunnen worden als u ze graag zelf wil houden. Als u zonnepanelen wil is een mogelijke verhuizing dus geen reden om te wachten.

Bent u benieuwd of uw woning geschikt is voor Compact Solar? Wij laten u graag vrijblijvend de mogelijkheden zien.

Ja, ik wil een offerte